Přihlášení
Katalog je veřejný a přihlášení nepotřebuje. Přihlašuje se člen, který si založil účet (kapitola Účet člena).
Přihlášení
Odkaz Přihlásit se v horní liště otevře formulář přihlášení; na mobilu je místo textu ikona postavy. Vedle něj je tlačítko Registrovat pro založení účtu člena.
Do pole E-mail zadejte adresu svého účtu a do pole Heslo heslo (alespoň 12 znaků). Pak stiskněte tlačítko Přihlásit se nebo klávesu Enter. Nepamatujete-li si heslo, nastavte si nové odkazem Zapomenuté heslo? pod polem hesla (postup v kapitole Účet člena).
Nemáte-li účet, pod formulářem je věta „Nemáte účet? Zaregistrujte se“ s odkazem na formulář registrace. Odkaz je i na mobilu, kde tlačítko Registrovat v liště chybí.
Po přihlášení se otevře stránka Nástěnka s vašimi uloženými zakázkami a hledáními (kapitola Nástěnka). Pokud vás na přihlášení přesměrovala chráněná stránka nebo uložení zakázky či hledání, vrátíte se po přihlášení tam. Platí to i tehdy, když účet teprve založíte odkazem Zaregistrujte se pod formulářem: po potvrzení adresy a nastavení hesla se otevře přihlášení a po něm se vrátíte tam, odkud jste přišli (postup v kapitole Účet člena).
V horní liště je u přihlášeného člena tlačítko s počátečním písmenem e-mailu a s adresou účtu (na mobilu jen písmeno). Otevře menu účtu s položkami Nástěnka, Účet, Nápověda k účtu a Odhlásit se (kapitola Účet člena).
Chybné přihlášení a uzamčení účtu
Při špatném e-mailu nebo hesle formulář ohlásí „Neplatný e-mail nebo heslo.“ Z bezpečnostních důvodů neprozradí, zda účet s danou adresou existuje.
Po pěti neúspěšných pokusech během 15 minut se účet dočasně uzamkne. Formulář ukáže čas, po kterém to můžete zkusit znovu; do té doby se nepřihlásíte ani se správným heslem. Zámek skončí sám, nic dalšího není třeba dělat; skončí také nastavením nového hesla odkazem Zapomenuté heslo?. Úspěšné přihlášení počítání neúspěchů vynuluje.
Přijde-li z jedné adresy příliš mnoho pokusů (víc než 20 za 15 minut), přihlašování z ní se dočasně zastaví bez ohledu na účet. Zkuste to znovu za 15 minut.
Odhlášení
Položka Odhlásit se v menu účtu v horní liště ukončí přihlášení a vrátí vás na úvodní stránku. Na sdíleném počítači se vždy odhlaste.